Izvor:
29.09.2018 u 10:24
0

VUČIĆ NA OTVARANJU „IMI“ FABRIKE U NIŠU: Postajemo deo globalnih trendova!

Otvaramo vrata budućnosti 21 veka i postajemo deo globalnih trendova, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju filipinske kompanije za elektronske auto-komponente IMI u Niškoj Banji.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da je posle dve godine posao na podizanju ove fabrike priveden kraju, da je ovde već zaposleno 74 ljudi, uglavnom iz Niša i okoline, a da će ih biti i celih 1.200, uz mogućnost daljeg rasta broja zaposlenih.

– Nikad se neću umoriti dolazaka u Niš i otvaranja novih fabrika – rekao je Vučić i dodao da se zapošljava sve veći broj ljudi.

Pokušaćemo, dodao je, da od Niša napravimo regionalni industrijski centar i zahvalan je Nišlijama koji su oberučke prihvatili sve investitore na najbolji način.

Poručio je rukovodstvu IMI-ja da će uvek imati pomoć države i lokalne samouprave, jer, kaže, svi želimo veći profit, veće zarade, veće zapošljavanje. Dodao je i da je IMI inovativna kompanija da joj trebaju visokoopbrazovani ljudi, što nama govori da nam treba reforma školstva i visokog obrazovanja kako bi odgvorili trenutku i modernim trendovima.

– Hoću da se zahvalim našim radnicima koji su počeli da rade i onima koji će tek početi, a oni reprezentuju našu zemlju i pokazuju da smo sposobni za velike stvari – primetio je Vučić.

Kako je rekao rade se putevi, radiće se i pruge, a jug Srbije čeka bolja bududćnost.

U Rusiji će razgovarati o tome kako da preuzimamo gas, što će takođe biti u cilju boljeg ambijenta za investitore.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter