Izvor:
05.10.2018 u 19:50
0

DOBRA VEST ZA NIŠLIJE: Pojeftinjuje grejanje i to više od 6 dinara po kvadratu!

Nadzorni odbor niške "Gradske toplane" doneo je odluku da fiksni deo daljinskog grejanja pojeftini za 21,79 odsto, odnosno sa sadašnjih 27,08 dinara po kvadratu, na 21,18 dinara, saopštio je direktor tog preduzeća Predrag Milačić.

On je kazao da će zbog poskupljenja gasa varijabilni deo cene grejanja biti povećan za nešto više od sedam odsto.

– Za građane koji imaju stan od 55 kvadrata, uz zimu kakvu smo imali prošle godine, promena cene značiće uštedu na godišnjem nivou od 2.000 dinara – rekao je Milačić na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, odluka Nadzornog odbora o korekciji ceni grejanja stupiće na snagu pošto je potvrdi Gradsko veće, koje je i predložilo sniženje fiksnog dela cene.

Milačić je rekao da će "Gradska toplana" ove, kao i prošle jeseni koristiti kredit za isplatu duga za isporučeni gas "Jugorosagasu".

– Kredit je 250 miliona dinara, ali nećemo ga odmah iskoristiti u punom iznosu, već u tranšama od po 50 miliona dinara, kako budu pristizali računi Jugorosgasa – rekao je Milačić.

Prema njegovim rečima, trenutni dug "Gradske toplane" za isporučeni gas iznosi 142 miliona dinara, što je za 115 miliona manje nego prošle godine u ovo vreme.

– Kredit ćemo iskoristiti jer nam je jeftinije da kamatu plaćamo poslovnoj banci nego Jugorosgasu – izjavio je Milačić.

On je rekao da dugovi građana i firmi za daljinsko grejanje iznose 1,3 milijarde dinara, s tim što poslednje dve godine iznos naplaćenih starih dugova premašuje visinu fakturisanih a nenaplaćenih novih dugova.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter