ĐORĐEVIĆ: Važno da se kod građana, roditelja i dece podigne svest da prihvatanjem osoba sa posebnim potrebama postaju prepoznati kao odgovorni članovi zajednice!

 

Dužnost i obaveza i države i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja je da sa velikom pažnjom i odgovornošću pristupa rešavanju problema posebno osetljivih grupa koje se zbog svog stanja osećaju usamljeno, izopšteno i ranjivo, izjavio je danas ministar Zoran Đorđević.

On je to rekao na predstavljanju projekata "Niste sami" čij je cilj prevazilaženje predrasuda prema mladima sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

"Sve te ljude moramo prepoznati i učiniti sve da pokažemo da su oni sastavni deo našeg društva kojima se daje šansa i mogućnost da se shodno svojim mogućnostima uključe u normalne uslove rada zajednice kojoj pripadaju", rekao je Đorđević u Skupštini Srbije povodom početka projekta "Niste sami"na konferenciji na kojoj su između ostalih govorili i predsednica parlamenta

Maja Gojković i ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Đorđević je ocenio da je važno da se kod građana, roditelja i dece podigne svest da prihvatanjem osoba sa posebnim potrebama postaju prepoznati kao odgovorni članovi zajednice.

"Uz sve to iskazivanjem ljubavi i pažnje doprinose razvoju empatije neophodne za napredak civilizovanog društva koje zeli da bude deo evropske porodice", dodao je ministar i podsetio da je oktobar mesec koji je u svetu posvećen mentalnom zdravlju.

Projekat "Niste sami" se sprovodi pod pokroviteljstvom predsednice Narodne Skupštine, Unicefa-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Izvor: Kurir
Foto: mod gov.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost