11°C

Beograd

Vulin otvorio dvodnevni načno-stručni skup u oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH 2018“!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas dvodnevni naučno-stručni skup u oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH 2018“ u Vojnotehničkom institutu.

Organizator osmog skupa je Vojnotehnički institut u saradnji sa Upravom za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane.

Prema rečima Vulina, Srbija je uvek bila ponosna na svoje ljude, ljude koji čine odbrambeni sistem i na njihov kvalitet i znanje.

"Naša zemlja nikada nije zaostajala u kvalitetu ljudi koji su je činili. Naša zemlja je uvek bila ponosna na svoje ljude koji su uvek birali da u svojoj Srbiji ostanu i daju ono najbolje što imaju. Zato i stojimo danas u ovoj zgradi i zato danas imam čast da stojim pred najboljim inženjerima", rekao je ministar odbrane, saopštilo je Ministarstvo.

On je dodao da je orijentacija naše vojske da se u najvećoj mogućoj meri oprema i snabdeva iz sopstvenih izvora i sredstava.

"Samo ono što sami proizvedete, ona tehnologija koju ste sami osvojili je zaista vaša. Zato ćemo u narednom periodu, nadam se i više nego do sada, moći da uložimo u ljude koji će biti u stanju da tehnologiju koju kupimo prilagode i primene ili stvore potpuno novu. I ova konferencija danas je upravo u svrsi toga", zaključio je Vulin.

Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković poručio je da se u eri intenzivnog razvoja novih tehnologija i brzih promena u oblasti razvoja naoružanja i vojne opreme razvija realna potreba za bliskom saradnjom i razmenom znanja između svih činilaca koji učestvuju u tom procesu.

„OTEH“ je iz godine u godinu posvećen najvećim srpskim i svetskim naučnicima, a na današnjem skupu o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću, i njegovom radu, govorio je profesor dr Lazar Lazić iz Instituta za meteorologiju.

Naučno-stručni skup iz oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH“ održava se od 2005. godine, a šest godina kasnije dobio je međunarodni karakter.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar