Vulin otvorio dvodnevni načno-stručni skup u oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH 2018“!

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas dvodnevni naučno-stručni skup u oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH 2018“ u Vojnotehničkom institutu.

Organizator osmog skupa je Vojnotehnički institut u saradnji sa Upravom za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane.

Prema rečima Vulina, Srbija je uvek bila ponosna na svoje ljude, ljude koji čine odbrambeni sistem i na njihov kvalitet i znanje.

"Naša zemlja nikada nije zaostajala u kvalitetu ljudi koji su je činili. Naša zemlja je uvek bila ponosna na svoje ljude koji su uvek birali da u svojoj Srbiji ostanu i daju ono najbolje što imaju. Zato i stojimo danas u ovoj zgradi i zato danas imam čast da stojim pred najboljim inženjerima", rekao je ministar odbrane, saopštilo je Ministarstvo.

On je dodao da je orijentacija naše vojske da se u najvećoj mogućoj meri oprema i snabdeva iz sopstvenih izvora i sredstava.

"Samo ono što sami proizvedete, ona tehnologija koju ste sami osvojili je zaista vaša. Zato ćemo u narednom periodu, nadam se i više nego do sada, moći da uložimo u ljude koji će biti u stanju da tehnologiju koju kupimo prilagode i primene ili stvore potpuno novu. I ova konferencija danas je upravo u svrsi toga", zaključio je Vulin.

Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković poručio je da se u eri intenzivnog razvoja novih tehnologija i brzih promena u oblasti razvoja naoružanja i vojne opreme razvija realna potreba za bliskom saradnjom i razmenom znanja između svih činilaca koji učestvuju u tom procesu.

„OTEH“ je iz godine u godinu posvećen najvećim srpskim i svetskim naučnicima, a na današnjem skupu o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću, i njegovom radu, govorio je profesor dr Lazar Lazić iz Instituta za meteorologiju.

Naučno-stručni skup iz oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH“ održava se od 2005. godine, a šest godina kasnije dobio je međunarodni karakter.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Novajlije reality
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:15  Glamur specijal
20:00  Provodadžija
21:00  Čađava mehana
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality