Izvor:
11.10.2018 u 14:48
0

Vlada Srbije promenila odluku: Vozila starija od 15 godina ne moraju dva puta godišnje na tehnički pregled!

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak predlog izmene zakona kojim se ukida obaveza da građani koji imaju vozila starija od 15 godina obavljaju tehnički pregled na svakih šest meseci, navodi se u saopštenju Vlade.

"Ukidanjem ove obaveze, Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila. Takođe, ovim zakonskim rešenjem ukida se tzv. nulti tehnički pregled za novoproizvedena vozila", objašnjava se u saopštenju i dodaje da su izmenama zakona pooštrene kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta.

Vlada je na sednici usvojila izmene Zakona o ozakonjenju objekata, a kako se navodi u saopštenju, one će obezbediti efikasnije vođenje postupaka ozakonjenja i unaprediti evidenciju nelegalnih objekata.

Danas su usvojene i izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju, a novine se tiču oblasti planiranja i izgradnje aerodroma, zaštite životne sredine, a uneto je novo poglavlje o transportu opasne robe, koje je u skladu sa standardima Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva.

"Članovi Vlade usvojili su na sednici Zaključak kojim se nalaže ministarstvima i posebnim organizacijama da dosledno sprovode politiku Vlade, koja se odnosi na ukidanje obaveze upotrebe pečata za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica", zaključuje se u saopštenju Vlade.

novosti.rs
Foto: Twitter/CNN, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter