Izvor:
17.10.2018 u 12:57
0

NADLEŽNE SLUŽBE MINISTARSTVA NA TERENU: Požar u Carskoj bari je zločin prema prirodi!

Izazivanjem požara koji se proširio na Carsku baru, jedan od svetski značajnih rezervata prirode, počinjen je zločin prema prirodi i životnoj sredini, ocenjuje Ministartvo zaštite životne sredine i traži da se počinioci i odgovorni najoštrije kazne.

Nadležne službe Ministarstva su na terenu i utvrđuju štetu načinjenu u požaru koji je 14. i 15. oktobra 2018. godine zahvatio više stotina hektara Specijalnog rezervata prirode Carska bara, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U narednim danima Ministarstvo će inicirati sastanak nadležnih državnih organa i institucija kako bi se rešili problemi koji ugrožavaju životnu sredinu, prirodna blaga i resurse koji pripadaju svim građanima Srbije.

Specijalni rezervat prirode Carska bara je zaštićeno područje Prve kategorije, kako bi se očuvao izuzetno raznovrstan i bogat divlji biljni i životinjski svet. Ovo područje uključeno je u Konvenciju o svetski značajnim močvarnim staništima-Ramsar (1995). Takođe je značajno kao IBA (važna područja za ptice) i IPA (važna područja za biljke) .

Ministarstvo u saopštenju za medije apeluje na sve građane da čuvaju i brinu o životnoj sredini i da budu odgovorni prema prirodi kako bi je sačuvali za sadašnje i buduće generacije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter