Izvor:
06.09.2016 u 00:49
0

DANI SRPSKE U SRBIJI: Predsednik Dodik svečano otvara manifestaciju!

Ovogodišnja manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" počinje 10. i trajaće do 16. septembra u Beogradu i još 14 gradova Srbije.

Manifestaciju čiji je cilj da se Srbiji i njenim građanima na najbolji način predstavi Srpska i njeni potencijali, svečano će otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u beogradskom Sava Centru 10. septembra u 20 časova, u prisustvu i uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja.

Projekat "Dani Srpske u Srbiji" pokrenulo je prije četiri godine Predstavništvo Republike Srpske u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama. Ovogodišnja manifestacija biće sadržajno bogatija od prethodnih, a obuhvatiće niz privrednih, kulturnih, društvenih, i muzičkih dešavanja u više gradova u Srbiji. Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović u Beogradu će razgovarati sa stranim investitorima o ulaganjima u Srpsku, a u centralnoj beogradskoj Knez Mihajlovoj ulici biće otvoren štand Republike Srpske gdje će biti predstavljeni njeni turistički potencijali.

– Ove godine realizujemo 23 programa u 42 izvođenja plus četiri programa , odnosno četiri poklona od strane Predstavništva, a pokloni su knjige koje je izdalo Predstavništvo i izdavači RS. U četiri grada ćemo pokloniti značajan broj tih primjeraka knjiga –, rekao je Mlađan Cicović, direktor Predstavništva RS u Beogradu.

Podsticanje i sardnja srpskog naroda s obje strane Drine na zanimljiv način će biti predstavljena na svečanoj akademiji "Zavještanje" u Sava Centru gdje će nastupiti grupa Trag, ženski kamerni hor Banjalučanke i gudački kvartet Paladio .

– Ovogodišnji program ima za cilj da istakne zdravi odnos prema tradiciji i njenim tekovinama za očuvanje kulturnog identiteta našeg naroda – navela je Valentina Milekić, muzički urednik programa.

Narodno pozorište Republike Srpske predstaviće u Nišu i Zrenjaninu dvije premijere. U Nišu predstava "Sinovi umiru prvi".

– Јedan dobar , savremeni tekst, odlična predstava i mislim da se tom predstavom nećemo postidjeti u Narodnom pozorištu u Nišu – rekao je Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Dane Srpske zatvoriće predstava Narodnog pozorišta iz Banjaluke "Otac i sin" u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu.

Press.ba
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter