Izvor:
22.10.2018 u 09:23
0

LJAJIĆ: Do kraja godine biće otvorena još jedna fabrika turskog investitora!

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić najavio je da će do kraja godine biti svečano otvorena još jedna fabrika turskog investitora u Priboju, a u toku su, kazao je, radovi na obnovi fabričke hale u Malom Zvorniku, gde će se proizvoditi tekstil i koja će zapošljavati oko 300 radnika.

Naveo je i da dve turske kompanije dolaze u Srbiju, gde će u nekoliko gradova obići napuštene fabričke hale.

Objasnio je da je sada model za privlačenje stranih investitora da država ne daje direktne podsticaje, već da obnovi hale i dovede ih u funkciju.

Ljajić je rekao da fabrika u Priboju već radi i da zapošljava oko 200 radnika, ali da je u planu i njeno svečano otvoranje kojem će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić.

Inače, juče je u Kraljevu predsednik Vučić obišao radove na izgradnji turske fabrike tekstila Eurotay, koja će zaposliti ukupno 2.500 ljudi.

Izvor: Tanjug
Foro: Twitter/javanews_al

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter