Izvor:
29.11.2018 u 11:18
0

PREDSEDNIK SRBIJE NA OTVARANJU POGONA „ESEKS JUROP“: Najmanje nezaposlenih u istoriji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Zrenjanin, gde prisustvuje svečanom otvaranju prvog pogona kompanije "Eseks Jurop" (Ešex Europe).

Vučić je, sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i domaćinima, obišao novi pogon fabrike za proizvodnju emajlirane žice "Eseks Jurop".

Kamen temeljac za ovu fabriku položen je u martu ove godine u prisustvu predsednika Srbije, predstavnika državnog vrha, grada Zrenjanina i kompanije Eseks. Kako je ranije najavljeno iz te kompanije, vrednost investicije u fabriku u Zrenjaninu iznosi oko 30 miliona evra.

U Zrenjaninu je izgrađen pogon od 14.000 kvadratnih metara i poslovni prostora od 2.000 kvadrata, a posao je dobilo između 160 i 170 ljudi.

Južnokorejska kompanija Eseks Jurop, koja je deo "LS grupe" (proizvode elektro materijal i elektroniku sa godišnjim prometom od 19 milijardi dolara) posluje na preko 100 lokacija u svetu, ima svoje ogranke u 25 zemalja u kojima zapošljava preko 3.000 ljudi. Reč je o evropskoj filijali južnokorejskog ogranka "Superior Eseks", koja je vodeći evropski dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora, a svoje proizvode isporučuje prevashodno automobilskoj industriji, energetskoj, te industriji električnih motora.

Fabrika u Zrenjaninu biće prvi proizvodni pogon kompanije Eseks na teritoriji istočne Evrope. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u trećem kvartalu ove godine najviša stopa zaposlenosti u svojoj istoriji, odnosno najmanja stopa nezaposlenosti u istoriji.

– I neka smo samo malim delom tome doprineli, time možemo da se ponosimo – rekao je Vučić na otvaranju fabrike "Eseks Jurop" u Zrenjaninu.

On je poručio da nas to obavezuje da čuvamo mir i stabilnost, da se borimo za ekonomski napredak naše zemlje, a to možemo uz podršku prijatelja investitora i uz marljiv rad naših radnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter