Izvor:
01.12.2018 u 07:34
0

MNISTARSTVO PRAVDE: Izrada Nacrta o zakonu o poreklu imovine naći će se na javnoj raspravi!

Izrada Nacrta zakona o poreklu imovine je pri kraju i uskoro će se naći na javnoj raspravi, potvrđeno je u Ministarstvu pravde Srbije.

Kako navode u ministarstvu, zakon bi trebalo da omogući unakrsnu proveru imovine i prihoda određene osobe i da ustanovi postoji li nezakonito sticanje bogatstva.

Cilj nadležnih je da Srbija dobije kvalitetan i primenljv zakon koji će značajno unaprediti borbu protiv sive ekonomije i finansijskog kriminala.

On će dati državi efikasan mehanizam da utvrdi da li se neko nezakonito bogatio i, ukoliko jeste, imovina koja je nezakonito stečena, biće drakonski oporezovana – kažu u Ministarstvu.

Izrada nacrta teksta zakona je u finalnoj fazi, a kada se usaglase sva rešenja, Nacrt će biti javno dostupan i biće otvorena javna rasprava.

Očekuje se da se novi propis nađe pred poslanicima početkom 2019. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: boljaadvokatura.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter