Izvor:
02.01.2019 u 12:42
0

MINISTAR VULIN: Za Vojsku Srbije nema praznika!

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića, obišli su pripadnike Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade za PVD u kasarni "Major Milan Tepić" u Jakovu.

Vulin je istakao da je to "herojska brigada i jedna od najpoznatijih jedinica" Vojske Srbije.

– To je herojska brigada iz vremena NATO agresije, brigada koju pamtimo po obaranju nevidljivog aviona, a za njih itekako vidljivog. Brigada koja je i u miru uspela da sačuva sve svoje sposobnosti i vrline – rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je napomenuo da je nivo ispravnosti tehnike na izuzetno visokom nivou, kao i motivisanost i moral ljudi.

– Vojska Srbije nema slobodan dan, nema praznike, uvek je spremna da brani naš suverenitet i naš način života. Srbija može da bude sigurna, spokojna i mirna – poručio je ministar.

On je naglasio da se obnavljaju i jačaju Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, čime se jača i mogućnost mira.

Srbija može da se pouzda u svoju vojsku, podvukao je Vulin.

– Vojska će imati povećanje plate od devet procenata. Stvari u vojsci se menjaju na bolje i, zahvaljujući upornosti i razumevanju našeg vrhovnog komandanta i predsednika Aleksandra Vučića, država razume da je potrebno pomoći svojoj vojsci i da svaki pripadnik VS zaslužuje posebno poštovanje – zaključio je Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter