Izvor:
19.01.2019 u 13:19
0

OSVOJILA ČASNIK KRST ZAJEDNO SA SRCEM CELE SRBIJE: Osamnaestogodišnja Jovana Leposavić posvetila pobedu svima koji se bore sa rakom!

Na zemunskom keju u Beogradu Bogojavljanski krst uzela je danas 18-godišnja Jovana Leposavić iz Beograda, devojka koja se izlečila od raka.

U Zemunu je u tradicionalnom plivanju za Bogojavljenski krst učestvovalo oko 300 plivača u prisustvu patrijarha Irineja i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.

Razdaljinu od 33 metra, pri temperaturi vode od dva do tri stepena, prvi je preplivao Lazar Makuljanin, ali niko od plivača nije hteo da uzme krst dok Jovana nije došla do njega i uzela ga.

Ona je nakon izlaska iz vode rekla da svoju pobedu posvećuje svim svojim prijateljima koji su se lečili od raka ali i onima koji više nisu živi. Rekla je i da je sama imala veliku borbu s tom bolešću pre četiri godine i da je uspela da je pobedi, kao i da se vratila sportskom načinu života i igranju fudbala.

Ona je prva pripadnica lepšeg pola koja je pobedila od kada se organizuje plivanje u Zemunu.

– Hvala svima koji su učestvovali. Ova pobeda mi znači mnogo jer je posvećena mojim drugarima koji se leče od kancera i onima koji nisu više sa nama – rekla je Jovana.

Njene reči okupljeni, među kojima i patrijarh SPC Irinej, pozdravili dugim aplauzom. Jovana je prva od 243 plivača stigla do krsta, a na tome joj je čestitao i gradonačelnik dr Zoran Radojičić.

Izvor: Tanjug
Izvor: Blic
Foto: Twitter/printscreen/ @DanaGrujicic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter