VESNA STANOJEVIĆ OSUDILA POSTUPAK GLUMCA SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Žene su postale svakodnevna meta uvreda u Srbiji!

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević ocenjuje da su uvrede koje je Sergej Trifunović uputio novinarki „Srpskog telegrafa“, koju je između ostalog nazvao i k....m, potpuno skandalozne i zabrinjavajuće. 

- Žene su postale svakodnevna meta uvreda u Srbiji i prosto se postavlja pitanje - šta se ovde dešava? Takve vrste uvreda, koje se objavljuju na društvenim mrežama i u medijima, inspiracija su svima onima koji zlostavljaju svoje žene i čine nasilje u porodici. Prosto, ako vi možete da kažete za nekoga tako ružne reči i još i gore, koje sam imala prilike da čujem u poslednje vreme, svaki građanin Srbije koji ima iole problema sa svojom partnerkom pomisliće: ''A što ne bi mogao i ja to da kažem, ako može on?''“, upozorava Stanojević povodom Trifunovićevih brutalnih javno upućenih uvreda novinarki Ivani Žigić. 

Ona podseća sve u Srbiji da uvrede predstavljaju verbalno nasilje, ali da verbalno nasilje vrlo lako može da pređe i u teže oblike, u fizičko nasilje, koje se neretko završava i smrtnim ishodom.

- Sigurna kuća je puna i žena i dece koji su morali da potraže spas od nasilja", upozorava Stanojević. 

Na pitanje da li predstavnici Saveza za Srbiju vređanjem žena samo zato što drugačije misle od njih i podržavaju Aleksandra Vučića, podstiču nasilnike da podignu ruku na najbliže, Stanojević kaže da se time apsolutno šalje poruka nasilnicima u Srbiji: 

- Dajete šlagvort nekome da smatra ''ako može on, a zašto ja ne bi mogao''? Tim primerima otvarate vrata nasilju u Srbiji i time stvaramo još veće nasilje. Zašto ne možemo da prekinemo sa nasiljem i da ga smanjimo? Upravo zato što inspiracije razne vrste dolaze od onih koji bi trebali da daju pozitivne primere - zaključuje Stanojević.

 

 

Izvor: Tanju
Foto: Youtube/printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka