Izvor:
04.03.2019 u 17:29
0

VUČIĆ PRED KOMEMORACIJU ZA ŽRTVE BOMBARDOVANJA: Za nas je ovo težak mesec i bolno sećanje!

U Nišu na jugu Srbije će 24. marta biti organizovana centralna komemoracija za žrtve bombardovanja od pre 20 godina, koje je NATO izveo protiv Srbije u poslednjoj fazi rata na Kosovu – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Napadi saveznika, o kojima je odlučeno bez dozvole UN, kako bi se Slobodan Milošević naterao da povuče trupe sa Kosova i zaustavi etničko čišćenje, pokrenuti su 24. marta 1999. godine i trajali su 78 dana, a bilans je bio oko 2.000 mrtvih i ogromna razaranja i štete.

Za nas je ovo težak mesec i bolno sećanje. Srbi smatraju da su doživeli nepravdu pre 20 godina i tako misli 99 odsto stanovništva – rekao je Vučić.

On je kazao da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih Srbija ne namerava da pristupi NATO-u.

Uprkos tome, održavamo dobre odnose sa Alijansom i njenim državama članicama. Ali ne želimo da uđemo i ostajemo neutralni – rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je rezultat tih napada, pored žrtava i razaranja, bilo i bekstvo stotine hiljada Srba sa Kosova, od kojih se dve trećine nisu vratile.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter