Izvor:
05.03.2019 u 17:35
0

NARODNA SKUPŠTINA: Poslanici nastavljaju načelnu raspravu sutra od 10 časova!

Načelnu raspravu o predlozima zakona, izmenama i dopunama zakona iz oblasti poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva, koji su na dnevnom redu Prve sednice Prvog zasedanja parlamenta u ovoj godini, poslanici Narodne skupštine Srbije nastaviće sutra od 10.00 časova.

Danas su se poslanicima, na zasedanju kojem nije prisustvovao deo opozicionih poslanika, obratili ministri državne uprave i lokalne samouprave i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branko Ružić i Branilsav Nedimović, koji su obrazlagali predložene zakone i izmene i dopune zakona.

Ministar Ružić govoreći o Centralnom registru stanovništva, koji će na jednom mestu objediniti podatke o građanima iz 13 različitih službenih evidencija i koji će biti uspostavljen do septembra 2020. godine, naveo je da će na taj način objedinjeni podaci građanima štedeti i vreme i novac.

On je skupštinsko zasedanje iskoristio da demantuje vesti sa društvenih mreža da se u Srbiji uvodi GMO hrana.

Kako je naveo, u Srbiji postoji nulta tolerancija na proizvodnju i trgovinu genetski modifikovanim organizmima (GMO).

Molim vas kao Boga ne uznemiravajte javnost. Neka je na čast onome ko pokušava da naruši fitosanitarnu sigurnost ove zemlje – rekao je Nedimović.

Sednica je počela u 10 časova intoniranjem himne, a pred početak Garda Vojske Srbije je dočekala poslanike.

Šefovi opozicionih poslaničkih grupa, među kojima nije Srpska radikalna stranka, u holu Doma Narodne skupštine organizovali su "paralelni parlament", gde su zatražili smenu predsednice škupštine Maje Gojković.

Takođe, tražili su i da se u Skupštini razgovara o Kosovu i Metohiji, ubistvu Olivera Ivanovića, gondoli koja treba da bude izgrađena u Beogradu i drugim temama, kao što je Moravski koridor.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter