Izvor:
12.03.2019 u 15:44
0

FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC: Obrenovac staje na noge!

U okviru konkursa "Možemo i mi", koji drugu godinu sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac, podržano je sa 2,8 miliona dinara devet inicijativa u Obrenovcu i to za projekte čiji je cilj rešavanje svakodnevnih problema u zajednici.

– Cilj našeg projekta je da pomognemo opštinama koje su najviše pogođene izbegličkom krizom kroz podršku projektima koji će doprineti rešavanju lokalnih problema i uključiti migrante i izbeglice u aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici. Na ovaj način želimo da razvijamo duh zajedništva, ali i da ukažemo da su različitosti bogatstvo svakog društva. Stoga smo izabrali čak 22 inicijative u opštinama Obrenovac, Šid i Sombor -rekla je Ivana Živanović iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ona je dodala da je ohrabrujuće što se na konkurs javio veliki broj omladinskih organizacija koje će kroz konkretne aktivnosti promovisati i značaj volonterizma i izgradnje društva zasnovanog na filantropskim vrednostima.

U okviru ovo projekta Fondacija će sa lokalnim partnerima organizovati i festivale solidarnosti gde će se predstaviti rezultati projekata, ali i podsticati odgovornost, solidarnost i inkluzija među građanima.

Organizacije i neformalne grupe čiji će projekti biti podržani u Obrenovcu su: Crveni krst Obrenovac, Beogradski centar za osobe sa invaliditetom, Cezar- Centar za različitost, KMF Palež, FK Duboko, Odred Izviđača ''Zvezdan Nedeljković'', kao i neformalne grupe Članovi Učeničkog parlamenka OŠ ''''14. oktobar'''', Lokalni tim za Obrenovac i Flora.

Projekat "Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji" realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo, a u prethodnom periodu sa 70.000 dolara podržano je 18 projekata u Šidu, Preševu i Subotici.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter