Izvor:
13.03.2019 u 12:14
0

MIHAJLOVIĆ: Još 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu!

Ministarstvo građevinarstva će opredeliti dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu, najavila je danas ministarka Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je danas opštinu Pećinci i sa načelnikom Sremskog okruga i predsednicima lokalnih samouprava iz ovog kraja razgovarala o razvoju drumske i železničke infrastrukture, kao i o ostalim temama iz nadležnosti tog ministarstva.

Na današnjem sastanku napravili smo realnu dinamiku realizacije projekata za ovu i 2020. godinu. Opredelićemo dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu. Hvala svim opštinama i gradu Sremskoj Mitrovici na podršci koju nam pružaju za kapitalne projekte koje Ministarstvo vodi – izgradnju brze pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i budućeg autoputa od Beograda do Sarajeva, za koji očekujemo da u junu započnu radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin – istakla je ona.

Mihajlović je dodala da je zbog izgradnje autoputa Surčin-Obrenovac i prevoza peska uništen lokalni put Deč-Preka Kaldrma-Ašanja i da će država sa izvođačem radova dogovoriti da se taj put rekonstruiše.

Ona je dodala i da je sa Železnicama Srbije dogovoreno da do juna budu rekonstruisani putni prelazi u Šidu.

Pedsednik opštine Pećinci Željko Trbović je izrazio zahvalnost potpredsednici Vlade i njenom timu na brzim i efikasnim odgovorima na njihove zahteve i dodao da je danas dogovoreno da se rekonstruiše nekoliko puteva u toj lokalnoj samoupravi, što će doprineti boljem kvalitetu života meštana.

Dogovorili smo rekonstrukciju puteva Deč-Preka Kaldrma-Ašanja, Popinci-centar Pećinaca, kao i proširenje puta od Subotišta do Ogara. Hvala potpredsednici vlade na brzom reagovanju i tome što je sa sobom danas povela direktore javnih preduzeća čiji resori su nam veoma važni – rekao je Trbović.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković rekao je da je danas održan iscrpan sastanak sa predsednicima svih lokalnih samouprava ovog okruga i da se razgovaralo o putnoj infrastrukturi, ali i ozakonjenju, izdavanju građevinskih dozvola, katastru i gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Sremske Mitrovice i predsednici opština Stara Pazova, Inđija, Šid, Irig i Ruma.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter