Izvor:
15.03.2019 u 14:59
0

MILAN KRKOBABIĆ U POSETI POMORAVLJU! „Ljudi, odoše nam ljudi!“

Zaustaviti iseljavanje je nacionalni zadatak, teška borba sa neizvesnim rezultatima, rekao je danas ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić tokom posete Pomoravskom upravnom okrugu.

– Ljudi, odoše nam ljudi– apelovao je ministar i podsetio da se od 24.000 ljudi u opštini Despotovac, sredini koja je sa dobrom infrastrukturom i uslovima života, gotovo 10.000 iselilo.

Na sastanku održanom u Despotovcu u prepunoj sali Narodne biblioteke, Krkobabić je sa svojim saradnicima predstavio ovogodišnji Program sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja, pre svega podsticanjem i obnovom zadrugarstva i podsetio da je od početka projekta "500 zadruga u 500 sela" formirana čak 361 zadruga, što je, smatra, jasan pokazatelj uspeha koji je projekat doživeo, vrativši na pravi način udruživanje u Srbiju.

Radnom sastanku na tremu zadrugarstva prisustvovali su Predsednik Odbora za selo SANU Dragan Škorić, član tog Odbora Zoran Keserović, agroekonomski analitičar Branislav Gulan, predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović, rukovodstvo opštine, predstavnici opštinskih službi za poljoprivredu, kao i direktori i članovi zadruga Pomoravlja.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić rekao je da će lokalna samouprava nastaviti da izdvaja značajna sredstva za poljoprivredu, ali da su svesni svih problema sa kojima se proizvođači suočavaju i da će aktivno učestvovati u svim projektima koje država uz pomoć nauke i struke realizuju.

Akademik Škorić je pozvao seljane da se bave proizvodnjom već prepoznatljivih proizvoda,svojstvenih geografskim područjima sa kojih dolaze.

– Da napravimo programe i projekte kojima će Srbija postati ponos Balkana i konkurentna sa velikim svetskim ekonomijama- pozvao je Škorić.

Nakon sastanka ministar je sa svojim saradnicima posetio domaćinstvo u selu Lipovica koje ima 10 hektara pod voćem, savremenu intenzivnu proizvodnju i sopstvenu hladnjaču.

Ministar je svoju posetu Pomoravskom okrugu završio obilaskom manastira Manasija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter