Izvor:
10.05.2019 u 20:15
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: „Trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri!“ (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, nakon prikaza Vojske Srbije i MUP na paradi "Odbrana slobode", da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.

U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena – istakao je on.

Vučić je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.

Program prikaza počeo je intoniranjem himne "Bože pravde", obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Prisutnima se, u ime Vojske Srbije, obratio general potpukovnik Milosav Simović, koji je predstavio tok parade.

Program prikaza počeo je padobranskim desantom koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega su u defileu nastupili pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.
Deo pešadijskog ešalona činili su i veterani vojske i policije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova građani su mogli da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"…

Premijerno je prikazan i modernizovani ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom.

Na nebu su danas bili i osam Migova 29, osam "orlova" i G4 školski avion, bombarderi, lovci, helikopteri MI 35.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije (Printscreen)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter