Izvor:
13.05.2019 u 05:55
0

SARAJEVO: Kiša već donela poplave na severozapadu BiH!

Obilne padavine su pogodile pre svega severozapadni deo BiH, a u Prijedoru i Bosanskom Novom već su se izlile lokalne reke.

Reka Jošavka zbog ogromne količine kiše koja je pala u nedelju u popodnevnim satima i koja još uvek pada izlila se na magistralni put Čelinac – Prnjavor preko Stare Dubrave.

Nekoliko kuća poplavljeno je u Prijedoru usled obilnih padavina zbog kojih je došlo do porasta vodostaja i izlivanja reke Puharske, koja se uliva u Sanu.

Poplava je i u naselju Urije, a nabujala reka Vragolovaca izlila se u mestu Jutrogošta i presekla lokalni put. Meštani spašavaju stoku iz štala koje su u blizini ove reke.

Kiša je počela da pada u poslepodnevnim satima nakon čega je usledilo i jako nevreme praćeno grmljavinom. Nemački "Blicortung" detektovao je gotovo 4.000 munja u Potkozarju.

Prestanak intenzivnih padavina u BiH očekuje se u utorak.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter