Izvor:
14.05.2019 u 14:52
0

REGION NA NOGAMA: VANREDNO STANJE I SIRENE U BIH I HRVATSKOJ, A EVO ŠTA ČEKA SRBIJU!

Kiša koja je padala noćas i koja pada od jutros nije izazvala veće probleme, ali su imajući u vidu vremensku prognozu i upozorenja, sve nadležne službe za zaštitu i spasavanje u pripravnosti kako se ne bi desila iznenađenja, izjavio je Tanjugu načelnika Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić.

"Mirno je, kiša je slabijeg intenziteta i nije uzrokovala probleme, ali držimo se plana koji smo napravili, ljudi su na terenu i pripravnost je podignuta i u naredna 24 sata pratićemo situaciju i dežurati", rekao je Nikolić.

On je dodao da je važan oprez jer se nekad može desiti da lokalno padne više kiše, pa da to izazove probleme na manjim vodotokovima.

RHMZ izdao upozorenje

"Do kraja dana i u toku noći na području Srbije ukupna količina padavina u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno i oko 60 mm", upozorava RHMZ.

Na području Beograda do kraja dana i u toku noći se očekuje oko 30 mm kiše.

Vodostaji na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Kolubari, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave će od 14. do 17. maja biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Vodostaji na Savi će narednih sedam dana biti u većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava kod Šapca 16. maja.

Kiša u celoj Srbiji

U većini mesta u Srbiji danas i noćas očekuju se obilnije padavine i ukupna količina padavina biti od 20 do 40 milimetara, lokalno i oko 60 milimetara po metru kvadratnom.

Očekuje se oblačno i svežije vreme s kišom, a u centralnim i juznim krajevima i s pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni, na jugu i istoku istočni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura biće od osam do 13 stepeni, najviša dnevna od 10 na zapadu i severozapadu do 19 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

Prema prognozi, u Beogradu će danas biti oblačno i svežije, povremeno s kišom, uz umeren zapadni i severozapadni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, oko 12 stepeni.

Happytv.tv / Agencije
Foto:Avaz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter