INSTITUTU U KAMENICI DVA NOVA APARATA ZA ZRAČNU TERAPIJU: Lončar potpisao Ugovor o sufinansiranju nabavke radioterapijske opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici!

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju nabavke radioterapijske opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, ovim činom stekli su se svi neophodni tehnički i finansijski uslovi za nabavku dva nova linearna akceleratora i CT simulatora za lečenje i zračnu terapiju pacijenata sa najtežim bolestima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. 

- Nabavkom i instaliranjem ovih najsavremenijih medicinskih aparata, Institut za onkologiju Vojvodine u potpunosti će rešiti problem lista čekanja za sve onkološke bolesnike kojima je ovakav vid terapije neophodan - saopšteno je.

Ugovor je potpisan u okviru drugog projekta razvoja zdravstva Srbije, čiji je završetak planiran u sledećih devet meseci.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost