Izvor:
19.05.2019 u 13:23
0

MIHAJLOVIĆ: Završetak Koridora 10 predstavlja prekretnicu u povezivanju i bržem razvoju Srbije!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da završetak južnog kraka Koridora 10 predstavlja prekretnicu u povezivanju i bržem razvoju Srbije.

Svaka nova deonica koju smo završavali na Koridoru 10 donosila nam je nove fabrike i pogone, više saobraćaja i bolji život u mestima pored kojih prolazi auto-put. Završetak kompletnog Koridora 10 od severa do juga Srbije je mnogo više od toga, jer menja sliku cele zemlje, koja može da koristi sve prednosti toga što je najkraća ruta između centralne i južne Evrope i deo panevropskog Koridora 10 – kaže Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.

Ona je naglasila da transportna mapa Evrope ne može biti kompletna bez Srbije i bez Koridora 10, kao što ni Srbija ne može brže da se razvija ako nije infrastrukturno povezana sa susedima.

Srbija koja je stabilna i koja se infrastrukturno povezuje je Srbija koja stvara uslove za sopstveni ekonomski napredak i za bolji život svojih građana, ali i koja doprinosi razvoju čitavog regiona, jer nema razvoja bez povezivanja. Završetkom južnog kraka Koridora 10 zatvorili smo jednu i otvorili novu stranicu u razvoju, i okrećemo se novim projektima i novom investicionom ciklusu – navela je Mihajlovićeva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter