Izvor:
20.05.2019 u 16:11
0

POSLANICI ZAVRŠILI RAD: Sutra glasanje o pravosudnim zakonima!

Poslanici Narodne skupštine Srbije završili su rad, a sutra će se izjašnjavati na sednici koja će početi u 10.00 časova o tačkama dnevnog reda Pete redovne sednice u načelu, pojedinostima i celini.

Među tim tačkama su i izmene i dopune Krivičnog zakonika, izmene i dopune o krivičnom postupku, zakon o sprečavanju korupcije, ali i drugi zakonski predlozi.

U toku današnjeg zasedanja poslanici su raspravljali o amandmanima na zakon o sprečavanju korupcije, ali su debatovali i o izmenama Krivičnog zakoniku, odnosno o "Tijaninom zakonu", koji je u setu zakona iz pravosuđa izazvao najviše interesovanja.

Jedna od glavnih izmena jeste predviđena kazn a doživotnog zatvora, koja će zameniti dosadašnju maksimalnu kaznu od 30, do 40 godina, a koju je predložila Fondacija "Tijana Jurić".

Osim toga, za najsvirepija dela, Tijanin zakon ne predviđa mogućnost uslovnog otpusta, dok za druga teška dela, predviđa mogućnost uslovnog otpusta nakon 27 godina provedenih u zatvoru.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter