Izvor:
11.10.2016 u 20:57
0

LEKARSKI PROPUST I DALJE POTRESA SRBIJU: Zbog smrti dečaka, reagovao i ministar Lončar, najavljuje radikalne mere!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je zdravstvena inspekcija utrdila da je bilo ozbiljnih propusta u vodenju medicinske dokumentacije dečaka, koji je preminuo posle preloma ruke u Loznici.

Lončar je nakon posete porodilištu "Dragiša Mišović" rekao da je izveštaj prosleđen Sudu častin Lekarske komore Srbije, koji će odlučiti da li će lekaru biti oduzeta licenca, odnosno da li će moći da nastavi sa radom.

Ministar zdravlja je naveo da je u Lozničkoj bolnici u toku spoljni stručni nadzor koji će utvrditi da li je bilo stručne lekarske greške, te da se taj izveštaj jos očekuje.

Prema njegovim recima, završen je deo obdukcije.

Upitan da li je ljut zbog "packi koje je danas dobio od premijera", Lončar je rekao da nije ljut i da je premijeru rekao da najmanje što može da učini u ovom slučaju je da ne bude na ministarskom mestu, navodeći da sistem mora da funkcioniše, bez obzira ko je ministar.

– Imamo alarmantno stanje u unutrašnjosti Srbije, najbolji lekari iz Beograda odlaziće ubuduće jedom nedeljno u vizite u bolnice u unutrasnjošti – najavio je ministar zdravlja.

Lončar je ponovio da je ovo neopisiva tragedija, da će morati da se ustanovi odgovornost pojedinca, a i svih u lancu koji su učestvovali u zbrinjavanju decaka.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Blic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter