Izvor:
17.06.2019 u 13:25
0

POČETAK TURISTIČKE SEZONE! MUP KRENUO U POJAČANU KONTROLU: Ako napravite neki od ovih prekršaja, odmah stiže KAZNA!

Od 1. do 12. juna u saobraćajnim nesrećama u Srbiji je poginulo 14 osoba, pokazuju podaci MUP-a, a zbog početka turističke sezone, policija od 10. juna sprovodi stalnu pojačanu kontrolu saobraćaja, a posebno autobusa, koja će trajati sve do kraja septembra.

Policija pojačano kontroliše saobraćaj, posebno autobuse koji prevoze turiste u domaćem i međunarodnom prevozu.

Takode, u cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama tokom turističke sezone planirana je pojačana kontrola saobraćaja na otkrivanju i sankcionisanju najtežih prekršaja.

Među njima su upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepoštovanje ograničenja brzine kretanja, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i nenošenje zaštitne kacige.

U MUP-u za Tanjug navode da je od 1. januara do 12. juna evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period 2018. godine, a broj poginulih je za 11,88 odsto manji.

Na putevima u Srbiji u saobraćajnim nezgodama tokom 2018. godine poginulo je 548 osoba, a povređene su ukupno 20.842 osobe, dodaju u MUP-u.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter