Izvor:
12.10.2016 u 17:16
0

POLAKO SE ODMOTAVA KLUPKO U LOZNICI: Smene u bolnici zbog smrti osmogodišnjeg dečaka

Zbog smrti Radenka Nikodinovića (8), ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio je direktora bolnice i načelnika odeljenja Hirurgije u Loznici, saznaje RTS.

Završen je spoljni stručni nadzor, koji je ukazao na propuste u zbrinjavanju dečaka, a za 12 sati je zakazan hitan sastanak sa načelnicima kliničkih i urgentnih centara i dirktora bolnica.

Kako je rekao ministar, inspekcija je utvrdila da su napravljeni brojni propusti, prenosi N1.

Lončar je naveo da je u slučaju smrti dečaka inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi se moglo utvrditi kako je dečaku dijagnostikovana povreda.

Ministar zdravlja je najavio da će u narednom periodu biti preduzete mere kako ne bi bilo moguće sakrivati greške lekara odnosno mere koje će preduprediti da kolege štite jedni druge.

Takođe je najavio da će u bolnice u unutrašnjosti biti poslati iskusni lekari koji će kontrolisati rad osoblja u tim ustanovama.

Podsećamo, dečak iz sela Kozjak primljen je u bolnicu u Loznici zbog preloma ruke, a preminuo je šest dana ranije.

B92
Foto: Arhiva Happy Tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter