Izvor:
12.10.2016 u 18:26
0

PLJUŠTE TEŠKE OPTUŽBE: Bivši ministar Srećković kaže da mu direktor SMATSA preti nasiljem i otkazom, Rovčanin negira

Nekadašnji ministar vera i dijaspore Srđan Srećković optužio je direktora SMATSA Radojicu Rovčanina da mu preti otkazom na radno mesto.

On je naveo i da mu Rovčanin preti fizičkim nasiljem zbog svedočenja u slučaju navodnog seksualnog uznemiravanja za koje je direktora SMATSA optužila jedna članica Nadzornog odbora.

U otvorenom pismu javnosti, Srećković je rekao da mu je Rovčanin 26. septembra, neposredno nakon obavezujuće odluke Višeg javnog tužilaštva da se ponovo sprovede dokazni postupak, uručio upozorenje pred otkaz i da je, pred više svedoka, rekao: "Videće on šta će mu se desiti, neće biti svestan šta mu se dogodilo".

"Napominjem da pod pretnjom fizičkom silom ne podrazumevam samo njegovu nameru da se fizički obračuna sa mnom, već i višemesečne jasne indicije da je spreman da angažuje ljude iz njegovog privatnog okruženja koji u tome imaju bogato iskustvo. Od tada se osećam fizički ugroženo", naveo je Srećković.

On je, takođe, optužio Rovčanina da nad njim sprovodi radno-pravni, politički i fizički teror i da se svaki put poziva na navodne naloge Vlade Srbije.

Srećković je, kao primer, naveo da je 25. decembra, kada je dobio obavezujući poziv nadležnih organa za saslušanje o saznanjima vezanim za događaj iz krivične prijave protiv Rovčanina, dobio Upozorenje pred otkaz ugovora o radu jer je prisustvovao okruglom stolu opozicionih partija 16. decembra.

"Postavljam pitanje javnosti: Kako će nakon ovakvog ponašanja najplaćenijeg direktora u Srbiji, bilo koja žena smoći hrabrosti da prijavi seksualno napastvovanje i kako će bilo ko pristati da svedoči u tim postupcima. Puna su nam usta priča o rodnoj ravnopravnosti a svi znamo da su žene u Srbiji svakodnevne žrtve seksualnih napasnika i da imaju strah da ih prijave", naveo je Srećković.

Direktor SMATSA Radojica Rovčanin negirao je u izjavi agenciji Beta optužbe Srđana Srećkovića i dodao da je on otkaz dobio zbog nepoštovanja radne discipline.

Prema njegovim rečima, Srećković je predugo odsustvovao sa posla a za to vreme dobijao "enormne pare", odnosno platu od 400.000 dinara.

"On olovku nije podigao za poslednje tri godine, ništa nije radio", kazao je Rovčanin Beti i optužio Srećkovića da je "cehove na salašima" plaćao državnim novcem.

Rovčanin je, takođe, negirao da je fizički napao Srećkovića.

"Ja sam ga video možda četiri puta za tri godine", rekao je Rovčanin i dodao da je prilikom otkaza ugovora poštovan Zakon o radu, odnosno da je on usledio zbog kršenja radne discipline.

Članica Nadzornog odbora SMATSA A.D.Ž. podnela je krajem prošle godine prijavu protiv Rovčanina za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo je tu prijavu u junu ali je nedavno Više javno tužilaštvo naložilo da se ponovo ispita krivična prijava protiv Rovčanina.

Zato će u prostorijama Tužilaštva ponovo biti saslušan direktor SMATSA, tužilja i svedoci.

B92
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter