20°C

Beograd

DNEVNIK ZORANA MARJANOVIĆA (4.): Smrt ne postoji, postoje iskušenja za ŽIVOT!Kad se život razbije u komade, siguran sam da nesreću ne donosi razbijeno ogledalo, nego razbijen um.
Ko veruje, zna da smrt ne postoji, već se završava život u ovom obliku.
Mi koji verujemo u Hrista, Sina Bozijeg za nas smrt ne postoji. Postoji život, postoje iskušenja, pokajanja, molitve, postovi, ispovedanja.

Postoji spoznaja ljubavi Božije, koju je Bog ostavio kao tanani put do spasenja koji se teško raspoznaje u gomili ovozemaljskih puteva .
Ali, iz čega crpeti snagu za molitvu pravednika dok ga progone i sude mu. I medju njima zli su najglasniji?
Za najglasnije se treba moliti!
I oprostiti im iz srca. To će značti da smo pobedili gordost u sebi. Jer, ko gordost nosi put spasenja ne raspoznaje. Ne ulaze gordi u carstvo nebesko.
Sećam se Jelenine borbe za očev život dok su mu se odbrojavali dani. Onda je otišao. Otisla je i Jeca. I Jecina majka.
Da li im je tamo bolje?
Zasto nestadose tako rano?

I zašto lošiji od njih ostadoše i dobro prolaze? To su najčešća pitanja nas koji izgubimo nekoga.

Iskušenja su se nalegla na kičmu moje porodice, koja od pritiska jedva stoji, ali smogne snage da napravi neki korak. I to napred.
Slikaju nas i dalje, ma gde da se pojavimo. Medijski huligani koji sebe nazivaju novinarima i potpiruju najniže mentalne slojeve, obmanjuju narod pružajući obrnutu sliku istine.

Ali Gospod reče: “Kakvom merom merite tom ce vam se meriti!”

Nazvaše me verskim fanatikom.Nije mi zasmetalo.

Smatram da ovom narodu jedino vera moze da vrati prave vrednosti koje se polako gube u naletima nekih poredaka, kojima je cilj da sruše vrednost porodice vere i crkve.

Pitaju me kako mogu tako mirno da podnosim bol koja lomi i drobi?

Snagu nalazim u veri i molitvi.

Jednom ko oseti blagodet i snagu, koja se dobije kroz Isusovu molitvu, tog više ništa na svetu ne moze pomeriti sa puta vere.

Happytv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar