16°C

Beograd

Potpisan sporazum o saradnji sa Institutom za fiziku visokih energija Kineske akademije nauka...(FOTO)

Predstavnici Instituta za nuklearne nauke Vinča, Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Kragujevcu potpisali su danas u Beogradu sporazum o saradnji sa Institutom za fiziku visokih energija Kineske akademije nauka.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, saradnja će podrazumevati sve oblasti nauka od zajedničkog interesa, kao i razmenu nastavnog i naučnog osoblja i studenata.

Sa oko 1.500 istraživača i 500 doktoranada, Institut za fiziku visokih energija Kineske akademije nauka iz Pekinga je vodeća kineska institucija u oblasti fizike sa akceleratorima visokih i niskih energija, kao i centar multidisciplinarnih istraživanja u oblasti biomedicine, nanonauka i nano-tehnologija.

Taj Institut iz Pekinga je i strateški partner Instituta Vinča od 2016. godine, kada je potpisan sporazum o saradnji.

Sporazum su u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali v.d direktora Instituta za nuklearne nauke Vinča Zlatko Rakočević, rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, prorektor za naučno istraživački rad Univerziteta u Kragujevcu Miroslava Petrović Torgašev i direktor Instituta za fiziku visokih energija Kineske akademije nauka Van Jifan.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar