SRBIJA: Visoke poslovne škole spojene u akademije...(FOTO)

 

Sve visoke poslovne škole u Srbiji biće spojene u 14 akademija. Završeno formiranje pet.

Za još šest je sve definisano i ostalo je samo da im Vlada Srbije da zeleno svetlo, a još predstoji formiranje tri akademije u Vojvodini.

Predsednik Saveta za reformu visokih strukovnih škola prof. Branislav Jeremić kaže da su u Beogradu već formirane dve akademije: Akademija poslovnih strukovnih studija koja je nastala integracijom Visoke poslovne škole u Beogradu i Visoke poslovne škole u Blacu i Akademija strukovnih studija nastala spajanjem tri visoke škole - zdravstvene, hotelijerske i turističke.

Završeno je formiranje Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija u Kruševcu koja je nastala spajanjem Visoke škole strukovnih studija za vaspitače iz Kruševca, Visoke medicinske škole strukovnih studija u Chupriji i Visoke škole za vaspitače strukovnih studija u Aleksincu.

Akademija strukovnih studija Južna Srbija stvorena je spajanjem viših škola iz Leskovca (Visoka poslovna škola i Visoka tehnološko-umetnička škola), Bujanovca (Visoka škola za vaspitače) i Prokuplja (Visoka poljoprivredno-prehrambena škola).

Akademija u Nišu nastala je spajanjem tehnička škole u Nišu, visoke škole u Vranju i vaspitačke u Pirotu.

Definisano je formiranje još dve akademije u Beogradu, zatim u Užicu (poslovne škole iz Valjeva ii Užica), zatim Akademija Šumadija (Visoka škola iz Arandjelovca, tehničke škole iz Kragujevca, Trstenika, Kruševca), Akademija u Šapcu (spojene tri škole u tom gradu -vaspitačka, poljoprivredna i medicinska ), kao i Akademija u Leposaviću (poslovne i tehničke škole iz Leposavića i Zvečana).

Visoka škola tehničkih strukovnih studija u Čačku biće spojena sa Fakultetom tehničkih nauka, jer koriste isti prostor, iste laboratorije, ali i nastavni kadar.

 

Izvor:B92
Foto:YouTube

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Čađava mehana
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka