Izvor:
19.10.2016 u 21:10
0

GENERAL DIKOVIĆ PRIMIO SPORTISTE: Počasti za olimpijske šampione

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu osvajače medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Riju, koji su članovi porodica pripadnika Vojske i penzionisani pripadnici, kao i vojne sportiste koji su postigli značajne rezultate u prethodnom periodu.

Čestitajući sportistima na velikom uspehu i osvajanju olimpijskih medalja, načelnik Generalštaba je istakao da učešće na takvom takmičenju mogu da izbore samo najbolji, oni koje krase posvećenost, hrabrost, disciplina i požrtvovanje, i da su pripadnici Vojske Srbije ponosni na njih, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Posebno smo ponosni na vas zato što ste na izvestan način predstavljali i Vojsku Srbije, jer potičete iz vojničkih porodica ili ste bili pripadnici Vojske, pa posedujete vrednosti koje nosi vojna profesija koje su vam sigurno pomogle da ostvarite sjajne rezultate", rekao je Diković „srebrnoj“ Tijani Bogdanović, „bronzanima“ Nemanji Dimitrijeviću i Mitru Palikući i selektoru Streljačke reprezentacije Srbije Nenadu Pajiću.

Načelnik Generalštaba je istakao da vojnik i sportista imaju mnogo zajedničkog, da obe profesije zahtevaju ogroman rad, požrtvovanje, kao i brigu o kolegama i timu, ali i posvećenost cilju i zadatku.

"Vojska Srbije vam stoji na raspolaganju kako bi vam, koliko god je u mogućnosti, pomogla u ostvarivanju vrhunskih rezultata i ubuduće", rekao je Diković.

Obraćajući se vojnim sportistima, načelnih Generalštaba je rekao da su njihovi vrhunski rezultati potvrda da sport u Vojsci Srbije zauzima značajno mesto, a da sve rečeno za naše olimpijce i paraolimpijce važi i za desetara Srđana Ristića, koji je nedavno oborio Ginisov rekord u broju sklekova, kapetana korvete Igora Ignjatovića i zastavnika Zorana Radovića, koji su osvojili prvo, i zastavnika Radosava Nedića i Mića Vorkapića, trećih na 20. takmičenju u „šuting reliju“.

"Vašim uspesima ste u najboljem svetlu prezentovali vaše jedinice i Vojsku Srbije, ali i doprineli razvoju zdravog takmičarskog duha, koji treba da krasi sve naše pripadnike", rekao je Diković.

On je istakao da samo jasni definisani ciljevi donose rezultate što sportisti veoma dobro znaju i dokazuju vrhunskim rezultatima.

Načelnik Generalštaba je zaslužnim sportistima uručio zahvalnice i priznanja.

U ime odsutne „srebrne“ odbojkašice Branke, priznanje je primio otac, potpukovnik Nikola Buša.

Zahvaljujući u ime sportista na čestitkama Tijana Bogdanović je istakla da joj je čast da se kao najmlađa u timu obrati prisutnima.

"Nama olimpijcima za sav uložen trud i rad, osim medalja, mnogo znače i ovakva priznanja koja nas motivišu da nastavimo stazama uspeha", rekla je olimpijska vicešampionka u tekvondou.

Tanjug
Foto: Vojska Sbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter