Izvor:
19.10.2016 u 23:09
0

IN MEMORIAM: Više nikada nećemo moći da čujemo legendarno „Dobro veče“ MILKE CANIĆ

Posle duge i teške bolesti danas je u Beogradu preminula Milka Canić, dugogodišnji supervizor popularnog kviza "Slagalica", koji se sa uspehom emituje na RTS-u već 23 godine.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Milka Canić je rođena 18.jula 1944 godine u Beogradu. Po zanimanju je diplomirani filolog. Jedna je od najpoznatijih TV lica u Srbiji. Radila je kao supervizor u kvizu RTS-a „TV Slagalica“. Pre toga je radila kao profesor srpskog jezika u Prištinskoj gimnaziji, a zatim i u Vojnoj gimnaziji u Beogradu. Milka Canić je radila i kao lektor.

Autor je četiri udžbenika književnosti, priručnika „Srpski za strance“, a više od 1.000 knjiga ima njen lektorski pečat. Iza sebe je ostavila ćerku, sina i dvojicu unuka.

Na parlamentarnim izborima u Srbiji 2008. godine koalicija DSS-NS ju je kandidovala za narodnog poslanika.

Milka Canić je postala široj javnosti poznata po tome što u svakoj emisiji izgovori i pozdravi gledaoce na isti način: „Dobro veče“.

Happy TV
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter