Izvor:
13.08.2019 u 15:11
0

GORI SVE: U parkiranom automobilu u Zagrebu izmeren 81 stepen!

U automobilu parkiranom na suncu u Zagrebu izmeren je 81 stepen Celzijusa, saopšteno je iz Autokluba Maksimir najavljeno da će predložiti mere prevencije, među kojima je i izrada termometra za upozorenje na prekomernu temperaturu u vozilu.

Kako je saopšteno, juče je u automobilu na suncu izmeren 81 stepen, što je čak za sedam podeoka više nego 25. jula, kad je zabeleženo 74 stepena Celzijusa.

Zbog dužih i češćih toplotnih udara i promene klimatskih uslova, iduće godine će biti predloženo nekoliko mera zaštite.

– Iniciraćemo izradu termometara koji će zvučnim i svetlosnim signalima upozoravati na prekomerno podizanje temperature u automobilima, traktorima, kamionima i građevinskim mašinama – stoji u saopštenju.

Takođe, najavili su i analizu mogućih štetnih uticaja visokih temperatura na materijale ugrađene u unutrašnjost automobila, kao i određivanje koje su tečnosti i materijali potencijalna opasnost zbog isparavanja, eksplozije ili paljenja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter