MIHAJLOVIĆ: Vratili smo veru, sreću i ponos Srbiji!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, istakla je danas, povodom otvaranja auto-puta "Miloš Veliki", da projekti poput ovog vraćaju u Srbiju optimizam i veru da smo sposobni za velike stvari.

- Nema veće radosti ni za mene, ni za tim Ministarstva, za srpske i kineske kompanije i radnike, koji su imali veru da ćemo sve ovo uraditi najbolje što možemo, od toga da vidimo sreću na licima naših građana kada vide auto-put ''Miloš Veliki''. I smatram da su upravo to, vera u sebe, sreća i ponos, ono što nam danas najviše treba -  rekla je Mihajlovićeva povodom otvaranja novog auto-puta.

- Izgradnja ovog auto-puta pokazala je da umemo da radimo i gradimo, a ne samo da kukamo, da uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke, a ne da čekamo da neko drugi uradi nešto za nas i umesto nas. Vera u sebe, sreća i ponos - to je recept za optimizam koji nam je toliko potreban i srećna sam što upravo to vidim kod naših građana - kaže Mihajlovićeva.

- Danas slavimo, a mi već sutra idemo na nova gradilišta, idemo da gradimo nove puteve, nove pruge, nove stanove za naše građane i za našu Srbiju -  naglašava u saopštenju potpredsednica Vlade, koja je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim visokim zvanicama, prisustvovala otvaranju auto-puta "Miloš Veliki", od Obrenovca do Ljiga.

Vrednost izgradnje deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, čija je ukupna dužina 50,2 km, je 333,7 miliona dolara, izvođač radova je kineska kompanija "Šandong", a podizvođači su bili "Energoprojekt" i druge srpske firme. Investitor na projektu je JP " Putevi Srbije", dok je nadzor vršilo preduzeće "Koridori Srbije", kaže se u saopštenju.

Deonice auto-puta "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga, koje će biti puštene večeras u saobraćaj, zajedno sa deonicom Ljig-Preljina koja je već u saobraćaju i deonicom Surčin-Obrenovac, čija se izgradnja završava u decembru, činiće neprekidan pun profil auto-puta od Beograda do Preljine ukupne dužine 120 kilometara.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro