Izvor:
28.08.2019 u 19:26
0

GOTOVA SEZONA KUPANJA NA LIDU: Uklonjen pontonski most iako se leto još ne predaje!

Uprkos visokim temperaturama, sezona kupanja na Lidu završena je danas rasklapanjem pontonskog mosta koji Zemunski kej spaja sa Velikim ratnim ostrvom.

– Zemunsko more" je – kako navode u opštini, od početka letnje kupališne sezone, posetilo više od 700.000 ljudi.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja letnje sezone, za sve posetioce ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije "Leto na Lidu", sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja, navode u opštini.

Takođe, tokom jula i avgusta građani su bili u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, građani su imali prilike da se upoznaju sa istorijatom ostrva, režimom zaštite prirode – biljnog i životinjskog sveta. Vojska je i ove godine postavila pontonski most koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo, a prelazak preko njega za posetioce i ljubitelje Lida bio je besplatan.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter