Izvor:
29.08.2019 u 13:39
0

LONČAR: Jedinstven broj hitne pomoći sledeće godine!

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je prvi zadatak njegovog ministarstva, pošto 1. januara Republika preuzme finansiranje domova zdravlja, da radi na uspostavljanju jedinstvenog broja Hitne pomoći za celu Srbiju, što bi, kako je ocenio, moglo da se realizuje već sredinom naredne godine.

– Ministarstvo 1. januara preuzmima domove zdravlja, koji sada pripadaju lokalnim samoupravama, koje ih finansiraju. Od 1. januara njihovo finanisranje prelazi na nivo Republike, i prvi zadatak nam je da napravimo jedinstven broj – rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, za realizaciju tog projekta potrebno je minimum nekoliko meseci, možda i pola godine.

Lončar je naveo da je plan da postoji četiri ili pet regionlanih centara, da građani koji žive u graničnim područjima, kada im je hitna pomoć potebna, ne bi morali da razmišljaju na kojoj se teritoriji opštine nalaze.

Nastojaćemo da budu objedinjene sve hitne službe, da tu budu i vatrogasci i policija, kao u većini modernih zemalja, kazao je ministar.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter