Izvor:
04.09.2019 u 12:40
0

KiM: U Gračanici počela izgradnja 36 stanova!

Danas je u Gračanici počela izgradnja 36 stanova, a kamen temeljac za tu zgradu položili su predsednik Opštine Srđan Popović i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Popović je poručio da je jedan od ciljeva lokalne samouprave rešavanje stambenog pitanja za porodice.

Ponosan sam što smo danas postavili temelj za 36 stanova i da ćemo zbirnuti, ali i rešiti životno pitanje za isto toliko porodica. Do sada smo podelili 52 stana, sagradili više od tridesetak kuća i na tome nećemo stati. I dalje ćemo urbanizovati našu opštinu, a cilj nam je da sve porodice koje nemaju krov nad glavom to i dobiju, jer važno je da naše porodice utemeljimo, da ovde ostanu i opstanu – kazao je Popović.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić istakao je da je današnji početak izgradnje nove zgrade početak izgradnje novog dela Gračanice.

Predsednik opštine je prepoznao realne potrebe stanovništava i nadam se da će izgradnjom ove stambene jedinice mnogi mladi ljudi dobiti svoj krov nad glavom, a to znači da će imati mogućnost da stvaraju i proširuju svoje porodice – rekao je Rakić.

Projekat je deo socijalne karte stanovanja za koji su građani opštine Gračanica mogli da konkurišu početkom ove godine. Novi konkurs biće otvoren početkom naredne godine.

Biće izgrađena jedna zgrada, a zbog toga što je Gračanica specijalno zaštićena zona nije se išlo u visinu, tako da je projekat u tri etaže, prizemlje i dva sprata. Zgrada će imati tri ulaza, a struktura stanova garsonjere, jednosobni i dvosobni – kazao je direktor urbanizma Dejan Jovanović.

Dodao je da se izgradnja zgrade očekuje do kraja godine, a potpuno će biti osposobljena na proleće naredne godine.

Projekat je deo socijalne karte stanovanja. Za taj projekat građani su mogli da konkurišu početkom ove godine i njihove aplikacije važe tri godine, a oni koji nisu aplicirali moći će to da urade na konkursu početkom naredne godine – naveo je Dejan Jovanović.

Zgradu od 36 stanova zajedničkim sredstvima grade Opština Gračanica i Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, a vrednost radova iznosi 489.535 evra. Ministarstvo je izdvojilo 280.000 evra, a ostatak je obezbedila Opština Gračanica.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter