Izvor:
04.09.2019 u 14:52
0

KOSOVSKA MITROVICA: Još 430 slobodnih mesta u Studentskom centru u Mitrovici

Studenti prve godine koji se školuju o trošku države na jednom od deset fakulteta Prištinskog univerziteta, sa privremenim sedištem u severnoj Mitrovici, mogu do 16. septembra da konkurišu za jedno od 430 slobodnih mesta u domovima Studentskog centra.

Direktor Studentskog centra Jovo Popović rekao je za Radio Kontakt plus da je kapacitet domova Studentskog centra 1.749 mesta, od kojih su 72 mesta rezervisana za učenike srednjih škola iz enklava, dok je 1.677 mesta namenjeno studentima.

– Jedan od uslova za dobijanje doma je uspeh u školi, materijalno stanje i broj članova porodice, a osnovni uslov je da se student školuje na budžetu Srbije. Za studente prve godine konkurs je otvoren do 16. septembra, a za studente starijih godina konkurs počinje 16. septembra i trajaće do 31. oktobra – rekao je Popović.

On je istakao da je Studentski dom ''Todor Milićević'' u potpunosti renoviran i šestokrevetne sobe adaptirane su u četvorokrevetne, sa kupatilima u svakoj sobi.

Prema njegovim rečima, osim smeštajnih kapaciteta Studentski centar nudi studentima i „kvalitetnu ishranu“.

– Dnevno se pripremi oko tri hiljade obroka. Hrana se priprema u Leposaviću i Blacu, dok se studentima u Zvečanu hrana dostavlja iz menze u Kosovskoj Mitrovici. Mi imamo sporazum sa Ministarstvom prosvete i kroz donaciju dobar deo namirnica, na prvom mestu mesa i mesnih prerađevina dobijamo preko zvaničnog prelaza. Za mesec dana, za tri obroka potrebno je izdvojiti 5.100 dinara, ali se studenti uglavnom ne opredeljuju za pun paket – naveo je Popović, preneo je portal Kosovo onlajn.

Pored smeštaja i ishrane, Studentski centar organizuje i sportsko-rekreativne i kulturne sadržaje, zaključio je Popović.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter