VULIN URUČIO KLJUČEVE: Svako ko služi zemlji zaslužuje podršku države!

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas ključeve 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije istakavši da svi koji su deo sistema odbrane i koji su svoj život posvetili služenju zemlji i čuvanju naše bezbednosti mogu da računaju na podršku i pomoć svog ministarstva i svoje države.

- Ministarstvo odbrane ulaže velike napore da reši nagomilane stambene probleme. Više od 18.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nemaju adekvatno rešeno stambeno pitanje, a mi se trudimo da svakoga dana unapredimo njihov položaj i nađemo prostora da se mnogima od njih reši stambeno pitanje - kazao je ministar.

Podsetivši da je u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića pokrenut projekat izgradnje stanova za sve pripadnike iz struktura bezbednosti, Vulin je rekao da će zahvaljujući tome najveći broj stambenih problema moći da bude rešen.

- Svako ko je uložio svoj život u odbranu naše zemlje zaslužuje da ga podržimo zaslužuje da u skladu sa zakonom i našim mogućnostima rešimo stambeno pitanje njemu i njegovoj porodici. Danas je Vojska Srbija bogatija za 20 zadovoljnih pripadnika i njihove porodice mogu sa pravom da kažu da se život koji su posvetili svojoj zemlji i svojoj vojsci isplaćuje - naveo je ministar.

Kapetan fregate Jovica Ćurčić, koji je na službi u Rečnoj flotili, uskoro će se preseliti u naselje Sunčana dolina u Novom Sadu, gde je dobio dvoiposoban stan. Ne krije radost zbog rešavanja stambenog pitanja i uz reči zahvalnosti poručuje da njemu i njegovoj porodici to mnogo znači.

Ključ od stana danas je dobila i vojni službenik Ljiljana Ranković, koja u Ministarstvu odbrane radi kao stomatološki tehničar. Kako kaže, veoma je srećna i ističe da će u stanu živeti sa suprugom, sinom i ćerkom.

Pukovnik Saša Strahinić rekao je da je rešavanjem stambenog pitanja rešio veliku životnu stvar. Zahvaljuje Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za stan na Bežanijskoj kosi i dodaje da je zadovoljan jer su struktura i lokacija stana adekvatni potrebama njegove porodice.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro