SRBIJA u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji!

 

Srbiji je ponuđeno da ima svog predstavnika u Bordu direktora Svetske zdravstvene organizacije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da to znači da će Srbija moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u svetu kada je u pitanju zdravstvo i da utiče na mnoge odluke.

"To znači da ćemo moći da utičemo na mnoge odluke, poboljšamo položaj Srbije i pomognemo u kriznim situacijama koje se dešavaju, što do sada nismo imali prilike", rekao je Lončar u telefonskoj izjavi za TV Pink.

Takođe, dodao je, Srbija će moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u svetu kada je u pitanju zdravstvo koje je, podsetio je, izuzetno osetljiva oblast.

"U Svetskoj zdravstvenoj organizaciji su videli koliko mi ulažemo u zdravstvo, opremu, usavršavanje ljudi, poboljšanje uslova, izgradnju novih objekata i obnovu starih... sve ono što se decenijama nije radilo", dodao je Lončar.

Lončar se danas, u sedištu Svetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu, sastao s novoizabranim direktorom te organizacije za Evropu Hansom Klugeom, koji je ponudio Srbiji da ima svog predstavnika u Bordu direktora ove organizacije.

To će biti prvi put da Srbija i njen zdravstveni sistem dobiju ovako visoko pozicionirano mesto u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro