Izvor:
18.09.2019 u 07:02
0

VRŠNJAČKO NASILJE UZELO MAHA: Još jedan slučaj zabeležen u SMEDEREVU!

Ministarstvo prosvete odmah je poslalo inspekciju u Osnovnu školu „Dositej Obradović“, gde su dve učenice drugog razreda davile drugaricu iz prvog

Vršnjačko nasilje u Srbiji je eskaliralo, o čemu govori slučaj iz Smedereva, gde su učenicu (7) prvog razreda osnovne škole „Dositej Obradović“ navodno davile dve devojčice drugog razreda. Ministar Šarčević je već poslao inspekciju u tu školu, a direktorka negira slučaj i optužuje Kurir da vodi kampanju protiv nje.

Kako kaže V. Z. (ime i prezime poznato redakciji), mama devojčice žrtve, u utorak su dve devojčice gušile njenu ćerku. Ona dodaje da je sve počelo tako što su njih davile drugu devojčicu, a njena ćerka je želela da je odbrani.

Učiteljica nije bila tu

– Ona je pokušala da ih zaustavi, usprotivila im se i rekla da će reći učiteljicama, koje u tom trenutku nisu bile tu. Kada su starije učenice to čule, uhvatile su je, držale je za ruke i noge i davile. Nju je bio strah da bilo kome kaže šta se desilo. Samohrana sam majka. Verujte mi, ovo je prvi put da osećam da ne mogu da je zaštitim – priča kroz suze ta mama i dodaje da se dete, kada je stiglo kući, požalilo ujni i baki na ogrebotine i one su joj stavljale obloge.

Prema rečima V. Z., ona je morala da ode u bolnicu nakon tog incidenta jer se veoma potresla.
– Čim sam došla sebi, otišla sam kod direktorke. Tada je usledio najveći šok! Umesto da naiđem na razumevanje, susrela sam se sa omalovažavanjem i podsmehom. Pozvala je moje dete da joj vidi vrat i prokomentarisala da se modrice ne vide i da nije uopšte ozbiljno. Pitali su me da li planiram da dolazim svaka dva-tri dana u školu i rekli mi da se „takve stvari dešavaju“. Druga deca koja su bila tu i sve videla navodno nisu smela ništa da urade. Ćerku sam odmah ispisala iz celodnevnog boravka, a sve ovo pričam ne samo da bih zaštitila svoje dete nego i drugu decu,jer niko ne sme da trpi nasilje – kaže V. Z.

Biće sankcija

Inspekcija proverava sve navode i kada ustanovimo šta je istina i ako je bilo nasilja, kao što je to slučaj u Barajevu, biće sankcija. Planiram da pošaljem dopis svim školskim upravama i jasno im dam do znanja da imamo nultu toleranciju na nasilje. Međutim, postoji i ogromna odgovornost porodice, deca imaju roditelje i oni moraju da preuzmu odgovornost za ponašanje svoje dece – kazao je Mladen Šarčević.

Direktorka OŠ „Dositej Obradović“ iz Smedereva Dijana Ćetković kaže da je škola preduzela sve mere, a da je tim za zaštitu od nasilja utvrdilo da istog nije bilo, a da su učiteljice sve vreme pratile ponašanje dece.

– Reagovala je inspekcija i utvrđuju se činjenice. Ovo je sve nameštaljka ljudi koji žele da me sklone sa mesta direktorke. Majka koja se žalila je labilna ličnost, sklona izmišljanju, zvaću ja Centar za socijalni rad – rekla je Ćetkovićeva i optužila naš list da vodi kampanju protiv nje.

kurir.rs
Foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter