33°C

Beograd

U NEDELJU NASTAVAK BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA!

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije sprovodi Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 22. septembra, u više od 200 zdravstvenih ustanova.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će u nedelju od osam do 16 sati da urade ultrazvučni pregled abdomena, obave kardiološki i ORL pregled, izvrše kontrolu nivoa šećera u krvi i kontrolu tumor markera.

Prevencija je najefikasniji način brige o sopstvenom zdravlju, podsećaju iz Ministarstva zdravlja.

Značaj akcije i unapređenje javne svesti o značaju prevencije potvrđuje podatak da je tokom prethodnih četrnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, oko 300.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede.

Od tog nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku. Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, i u svojoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar