Izvor:
20.09.2019 u 17:09
0

“PEŠAČKA SUBOTA“ I “DAN BEZ AUTOMOBILA“: Izmenjene rute gradskog prevoza!

Zbog manifestacija "Pešačka subota" i "Dan bez automobila" od petka u 20 časova do ponedeljka u 4 sata ujutru biće zatvorene centralne gradske ulice.

Za saobraćaj će biti zatvorene ulice Kolarčeva, Terazije, Ulica kralja Milana do kružnog toka Slavija.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, navedena deonica biće zatvorena, dok će raskrsnice Kralja Milana i Kneza Miloša, Kralja Milana i Resavska, Kralja Milana i Svetozara Markovića i Kralja Milana i Kralja Milutina biti otvorene za saobraćaj.

Manifestacije "Pešačka subota" i "Dan bez automobila", održavaju se sutra, odnosno u nedelju povodom Evropske nedelje mobilnosti 2019, u kojoj učestvuje i grad Beograd, a koja se tradicionalno obeležava od 16. do 22. septembra.

U okviru Evropske nedelje mobilnosti organizuju se raznovrsne manifestacije, kojima se promovišu pešačenje i biciklizam, a radi očuvanja životne sredine i smanjenja upotrebe neobnovljivih izvora energije.

Ovogodišnja tema Evropske nedelje mobilnosti je "Bezbedno pešačenje i vožnja bicikla" sa sloganom "Pešačite sa nama!"

Izmene u gradskom prevozu

Zbog sutrašnjeg održavanja manifestacija "Pešačka subota" i "Dan bez automobila" u nedelju, 22. septembra, kao i zbog nastavka radova na Trgu republike, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U subotu i nedelju trolejbuske linije 21, 22 i 29, kao i autobuska linija 31, saobraćati na skraćenoj trasi do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L, 29L i 31L.

Privremena autobuska linija 22A se ukida, a autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiti stajalište "Dom omladine".

U smeru prema gradu, te linije će saobraćati ulicama Francuska, kroz terminus "Trg republike", Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno i koristiti stajalište "Trg republike" koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobuske linije 43 i 96 će do terminusa Trg republike saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana, Braće Jugović, Francuska, terminus "Trg republike".

Autobuska linija 27 će do terminusa "Trg republike" saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, terminus "Trg republike".

Izmene i zbog radova na Trgu republike

Iz Sekretarijata za javni prevoz obaveštavaju i da će od ponedeljka 23. do 27. septembra zbog nastavka radova na Trgu republike trolejbuske linije 21, 22 i 29, saobraćati na skraćenoj trasi do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L i 29L.

Privremena autobuska linija 22A i linija 31 saobraća će do Trga republike, s tim što će kao polazno i dolazno koristiti stajališta u Kolarčevoj ulici.

Autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiti stajalište "Dom omladine", dok će u smeru prema gradu saobraćati ulicama Francuska, kroz terminus "Trg republike", Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno i koristiti stajalište "Trg republike" koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobuske linije 32E, 43 i 96 će saobraćati na skraćenoj trasi do terminusa "Železnička stanica -Pančevački most" i nosiće oznake 32EL, 43L i 96L, a za njih će biti uspostavljeno privremeno stajalište preko puta postojećeg u Ulici Jovana Avakumovića.

Autobuska linija 27 će do terminusa "Trg republike" saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, terminus "Trg republike".

Izvor: B92
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter