Izvor:
30.09.2019 u 13:54
0

HOAS U GLAVNOM GRADU: Taksisti blokirali Beograd, a razlog je NEVEROVATAN! (foto)

Beogradski taksisti u znak protesta blokirali su prilaze centru i centar grada. Oko 3.000 vozila ide s četiri lokacije ka centru prestonice.

Taksisti najavljuju da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 časova, sve dok, kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Taksisti su se ranije okupili na četiri lokacije, i to na Novom Beogradu (Blok 70), Paliluli (bivša hala "Pionir"), Voždovcu (Kumodraška) i Čukarici (Obrenovački put).

Oko 13 sati vozila su krenula ka centru grada. Oni su nezadovoljni i radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, prenosi RTS.

Osim blokiranih ulica, od podneva je skoro nemoguće dobiti slobodan taksi. Tačno u podne prestali su sa radom kol-centri najvećih taksi udruženja. Protest bi, prema najavama, trebalo da traje do 15 časova.

Taksisti najavljuju da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slede, i to od 13 do 15 časova, sve dok, kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su doneli.

Kao razlog za protest organizatori navode nesprovođenje zakona protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

Novosti pišu da se na uglu ulica Ilije Garašanina i Starine Novaka dogodila svađa između taksista i jednog vozača koji je tuda prolazio, koji se žalio da zbog protesta kasni na posao i da su taksisti prevršili svaku meru. Sukob su sprečili drugi taksisti, umirujući svog kolegu.

B92
Foto: Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter