Izvor:
08.11.2019 u 07:19
0

PEKING: Kinezi već počeli da razvijaju 6G mrežu!

Dok je još neizvesno kada će 5G mreža biti dostupna širom sveta, Peking je već najavio planove za razvoj 6G tehnologije u nadi da će učvrstiti svoju nadmoć u bežičnim vezama u svetu.

Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije postavilo je dva tima za razvoj 6G mreže. Prva grupa povezuje nekoliko vladinih agencija, dok druga objedinjuje više od 30 stručnjaka sa raznih univerziteta, istraživačkih centara i korporacija.

Govoreći na prvom sastanku povodom razvoja 6G mreže, potpredsednik vlade Vang Si primetio je da trenutno globalno znanje ostaje u "istraživačkoj fazi", te da tačan put do 6G mreže još nije jasan, preneli su sinoć svetski mediji.

Međutim, Peking je odlučan u pobedi u trci za dominacijom u bežičnoj tehnologiji i planira da predstavi detaljan plan razvoja 6G mreže.

Kineske kompanije bile su u intenzivnoj konkurenciji sa svojim američkim i južnokorejskim rivalima prilikom razvijanja 5G mreže koja će omogućiti brži internet i naprednije pametne telefone. Prošle sedmice čak tri državno podržana operatera počela su da nude kineskim potrošačima "superbrze" 5G usluge.

Direktor Huaweija, jedan od lidera u 5G revoluciji, Ren Džengfei, potvrdio je da kompanija već odavno radi na razvoju 6G mreže, ali da će ova tehnologija stići tek za deset godina.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter