Izvor:
12.11.2019 u 19:25
0

SRBIJA U SUZAMA: Preminuo poznati srpski kompozitor!

Kompozitor Zoran Hristić preminuo je u 82. godini.

Dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada među kojima i nagrade za životno delo "Mali princ"

Zoran Hristić rođen je u Beogradu. Studirao je na konzervatorijumu "Đuzepe Verdi" u Milanu i Muzičkoj akademiji u Beogradu gde je diplomirao 1963. godine.

Za najbolji diplomski rad dobio je prestižnu nagradu "Stevan Hristić". Opus Zorana Hristića obuhvata solistička, kamerna, vokalno-instrumentalna dela, balete, muziku za pozorište, film i televiziju i radiofonska ostvarenja.

Dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada među kojima i nagrade za životno delo Mali princ. Dobitnik je i dve Sterijine nagrade za scensku i dve Zlatne arene za filmsku muziku.

Komponovao je muziku i za otvaranje Olimpijskih igara u Sarajevu.

Bio je umetnički direktor i selektor festivala Bemus i Mokranjčevi dani i glavni i odgovorni urednik Muzičke redakcije RTS-a. Kao član žirija i ugledni umetnik mnogo je doprineo i afirmaciji Sabora trubača u Guči.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter