Izvor:
13.11.2019 u 16:27
0

ZA „MORAVU“ 155 MILIONA: Renovira se pista, prvi let za Beč

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izvođenje radova na aerodromu ,,Morava“ kod Kraljeva.

Kako prenosi portal Glas zapadne Srbije, u odluci se ne precizira koji se radovi planiraju, a pomoćnik ministra za avio-saobraćaj Zoran Ilić kaže da Vlada Srbije planira izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

Govoreći o uspostavljanju redovnih letova sa aerodroma "Morava", Ilić podseća da je Vlada Srbije prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu do Soluna i Beča.

– Prve nedelje decembra, ukoliko tender za izbor avio-prevoznika bude uspešno završen, do Beča, a u drugoj polovini marta 2020. startuju letovi Kraljevo-Solun – rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će pobednika na tenderu za izbor avio-prevoznika subvencionisati sa 5,7 miliona evra u naredne tri godine.

– Očekujemo da će se tu javiti Viz Er, možda i Er Srbija. Verujem da bi Er Srbija trebalo da bude najzainteresovanija, s obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda i da im je možda lakše da se ovde baziraju. Međutim, nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju – rekao je Ilić.

Motiv kompanije koja će dobiti posao je, navodi on, da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beca i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.

tanjug.rs
Foto: Twitter/prnt/@boba__bgd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter