Izvor:
22.11.2019 u 13:57
0

PRUGA POD BUDNIM OKOM KAMERA Prelazi od Resnika do Valjeva pod VIDEO nadzorom! (FOTO)

Infrastruktura železnice Srbije je na svih 27 putnih prelaza između Resnika i Valjeva, na barskoj pruzi pustila u rad video nadzor i postavila reflektore za osvetljenje.

Sva oprema za video nadzor povezana je u Centru za daljinsko upravljanje Infrastrukture železnice Srbije u Topčideru odakle se u realnom vremenu prati situacija na svim putnim prelazima između Resnika i Valjeva.

Postavljanje video nadzora na barskoj pruzi, omogućeno je zahvaljujući ugradnji optičkog kabla u dužini od 102 kilometra, od čega 78 kilometara duž pruge Resnik – Valjevo i 24 kilometra u beogradskom železničkom čvoru.

Infrastruktura železnice Srbije saopštavaju da su za ugradnju optičkog kabla izdvojile je 600.000 evra, a za postavljanje video nadzora još 250.000 evra.

Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, kojim se finansira obnova železničke infrastrukture na prugama u Srbiji, ukupne vrednosti 3,48 miliona evra.

Infrastruktura železnice Srbije tokom ove i prošle godine automatizovala je 22 putna prelaza, dok je u periodu od 2010. do 2017. godine ukupno automatizovano 14 putnih prelaza.

Do 2018. godine samo na tri putna prelaza u Srbiji postojao je video nadzor.

Tokom ove i prošle godine ukupno je do sada 44 putnih prelaza opremljeno video nadzorom.

U okviru rekonstrukcije pruge Jajinci – Mala Krsna, koja se završava avgusta 2020. godine, predviđeno je postavljanje video nadzora na još 30 putnih prelaza na toj deonici, a u okviru novih projekata koje će Infrastruktura železnice Srbije realizovati naredne godine zahvaljujući sredstvima iz kredita Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, još 100 putnih prelaza biće u sistemu video nadzora.

Postavljanje video nadzora izuzetno je značajno, jer će se situacija na ovim putnim prelazima redovno pratiti, što omogućava da se u slučaju potrebe brzo i efikasno reaguje.

U slučaju bilo kakvih problema u funkcionisanju železničkog saobraćaja ili eventualnog kvara uređaja na putnim prelazima stručne službe imaće trenutnu informaciju i moći će odmah da reaguju.

Istovremeno, u slučajevima nepropisnog ponašanja vozača drumskih vozila na prelazima, Infrastruktura železnice Srbije moći će na osnovu snimaka sa video nadzora da preduzima sve potrebne aktivnosti.

Deonica barske pruge Resnik – Valkevo izuzetno je frekventna, brzina vozova je nakon njene rekonstrukcije do 100 kilometar na sat, a putevima saobraća veliki broj drumskih vozila, pa će postavljeni video nadzor svakako u velikoj meri doprineti značajnom povećanju bezbednosti na putnim prelazima.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter