Izvor:
05.12.2019 u 11:42
0

KORAK BLIŽE EU: Počeo skup o zaštiti autorskog i srodnih prava u Srbiji!

Stručni skup i panel diskusiju pod nazivom “Zaštita autorskog i srodnih prava u Srbiji – KORAK BLIŽE EVROPSKOJ UNIJI” počeo je danas u hoteluu Hajat u organizaciji Instituta za javnu politiku .

Na skupu koji se organizuje povodom usvajanja i stupanja na snagu izmena i dopuna Zakona o autorskom i srodnim pravima, govoriće Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, kao i Milan Todorović, generalni sekretar Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Zainteresovani će moći da čuju i mišljenja predstavnika kolektivnih organizacja za ostvarivanje prava Nikole Vilotića, direktora Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS), Srećka Barbarića, šefa službe za dokumentaciju i raspodelu Organizacije muzičkih autora Srbije (SOKOJ), Sanje Stepanović, člana upravnog odbora Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora (PI) i Aleksandra Ivanjikova, direktor Organizacije filmskih autora Srbije (UFUS AFA ZAŠTITA).

Na kraju skupa, prisutnima će se obratiti i predstavnici korisnika Slobodan Kremenjak, pravni zastupnik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Marijana Vukašinović, direktorka sektora za multimedijalni sadržaj Telekoma Srbija i Maja Raković, predsednica udruženja radio stanica RAB Srbija.

Inače, Institut za javnu politiku godinama prati oblast zaštite intelektualne svojine i posvećeno radi na unapređenju zakonodavstva i njegovom usklađivanju sa pravnim tekovinama Evropske unije. Povodom usvajanja dugo očekivanih izmena i dopuna Zakona o autorskom i srodnim pravima, Institut za javnu politiku organizuje ovaj stručni skup sa ciljem da se razmotri praktična primena novih odredaba zakona i efekata koje će proizvesti za korisnike i nosioce prava.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter